Műteremlátogatás Réti János Festő/ Grafikusnál
2020. 03. 28.

A műtermek változásatosságára szeretnénk reagálni ebben a sorozatban, amit 2018-ban indított el a RIT, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT támogatásával. Elsősorban a RIT tagjaihoz ellátogatva a Társaságban megjelenő különböző művészi hozzállásokat és egyéni alkotói tereket szeretnénk bemutatni.

A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZEK RÉVÉSZ IMRE TÁRSASÁGÁNAK MŰTEREMLÁTOGATÓ SOROZATA:

I. Rész- RÉTI JÁNOS

 A műterem és annak tere, bármekkora és bárhol is van a művész énjének kiterjesztése, az alkotó barlangja - ahol a „csoda” történik. Mindenkinek mást jelen ez a hely és a műterem szó; ha meghalljuk, lelki szemeink előtt megjelnik egy sajátos kép, amíg egyesek rendezett nagy terekben, addig mások kis zegsugos zsúfolt odukban dolgoznak és van akinek csak egy jó monitorra és felszerélesekre van szüksége az alkotásthoz. Minden művész másképp rendezi be a saját alkotói terét, van akinek nincs is rá szüksége, alkalmazkodik és bárhol tud alkotni.

A klasszikus értelemben vett műtermek világa eltűnő félben van. A 21. század művésze nem egy kifejezett helyhez és térhez kötött, folyamatos mozgásban van. Az alkotók műhelye változik és a fogalom értelmezése is átváltozásokon megy keresztül az újjabb médiumok és alkotófelületek megjelenésével. 

A sorozat indítása képpen egyik alapítótagunkhoz, Réti János festő- és grafikus művészhez látogatunk el:

További információkat és érdekességet tudhat meg Réti Jánosról, a művész alkotói oldaláról, amit a képre kattintva nyithat meg:

© 2018 rit.uz.hu - all rights reserved
powered byForweb - Webáruház készítés