A természet szeretete – Megnyílt Kopriva Attila festőművész egyéni tárlata Beregszászban
2020. 02. 21.

Február 20-án megnyílt Kopriva Attila festőművész kiállítása Magyarország Beregszászi konzulátusának Munkácsy kiállítótermében. Helyszín: Beregszász, Bohdan Hmelnickij u. 53 A kiállítás előzetes egyeztetés után tekinthető meg az alábbi elérhetőségeken keresztül: tel.: (+38 03141) 425-07 email: mission.brg@mfa.gov.hu

Magyarország Beregszászi Konzulátusának szervezésében ismét egy szemet gyönyörködtető festmény kiállításon vehetett részt a beregszászi közönség. A tárlat megnyitójára február 20-án került sor a konzulátus Munkácsy termében.

Az esemény kezdetén a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola Kikerics nevű kórusa adott ízelítőt a magyar népi énekek sorából.

A jelenlévőket Beke Mihály András első beosztott konzul köszöntötte.

„A hagyományos kárpátaljai festészet értékeit tovább örökítve egy új művészeti világ felé nyit az alkotó. Egy személyben modern, mégis hagyományos az ő stílusa. Tájképei és portréi nekünk és rólunk szólnak”

- méltatta a művészt Szilágyi Mátyás főkonzul.

Ezt követően Kopriva Attila mondott köszönetet a kiállítás létrejöttéért.

„Számomra egyik fő cél a forma és tartalom egységben tartása. Egy tájkép csak akkor lehet hiteles, ha az ember szeretni tudja a körülötte lévő természetet”

- osztotta meg gondolatait az alkotó.

A munkácsi születésű Kopriva Attila tanulmányait többek között Ungváron és Lembergben végezte. 2006-tól tagja a Révész Imre Művészeti Társaságnak, 2018-ban pedig elnyerte a Boksay József-díjat.

Festményeit nem csak itthon, de külföldön is nagyra becsüli a szakma.

A megnyitót követően kötetlen beszélgetések során ismerhettük meg közelebbről az alkotót.

Kurmay Anita

Forrás: kárpáinfo.net

© 2018 rit.uz.hu - Усі права збережено
powered byForweb - Webáruház készítés