30 + 2 RIT JUBILEUM
2022. 12. 22.

A RIT Karácsonyfája alá ezen az éven végre megérkezett a 30-as jubileumra tervezett albumunk és egy 33 perces dokumentumfilm a RIT 4 alapítótagjával.

https://www.youtube.com/watch?v=klQ9iW34RyA&t=175sMeddig lehet ünnepelni egy szülinapot, tehető fel a kérdés? Meddig érkezhet egy ajándék?A koronavírus vonzataként és a háborús helyzetben a folyamatos átrendeződés és intézményi bezárások megnehezítették a projektek lezárását. Mi már nagyon régóta vártunk ezeknek a projekteknek a lezárását és nagyon örülünk annak, hogy végre megoszthatjuk barátainkkal és kollégáinkkal is ezeket az értékes ajándékokat.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a jubileumi albumunk digitális változata

A katalógussal párhuzamban egy emlékvideót és készítettünk, amelynek az elkészítésében a TV21 Ungvár munkatársai voltak a segítségünkre. Az jubileum kapcsán a Társaság elnöke a RIT Kárpátalján élő tagjaival: a forgatások után elhunyt Benkő Györgyel, Erfán Ferenccel, Id. Hidi Endrével és Réti Jánossal beszélget az alapítás körülményeiről és a kezdeti évek kihívásairól.

A videóban található családfát erre az évre ki kellett egészítenünk, szerencsére a felvételek óta két új taggal: Kutasi Csaba grafikus-festőművésszel és Zsigó Olívia iparművésszel bővült a tagságunk a 2021-es évben. Reméljük ez a folyamat a későbbiekben is folytatódik.

A lenti infográf ábrán a RIT tagságának alakulását figyelheti meg az elmúlt 31 év alatt

© 2018 rit.uz.hu - all rights reserved
powered byForweb - Webáruház készítés