RIT ÖSZTÖNDÍJ 2021
2021. 09. 04.

A Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága második alkalommal hirdet ösztöndíj pályázatot olyan kárpátaljai és kárpátaljai származású fiatal képző- és iparművészek számára, akik 2021 november 03-ig nem töltik be 30. életévüket.

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága második alkalommal hirdet ösztöndíj pályázatot olyan kárpátaljai és kárpátaljai származású fiatal képző- és iparművészek számára, akik 2021 november 03-ig nem töltik be 30. életévüket.

A tavalyi évben második alkalommal meghírdetett  ösztöndíj pályázatunk kapcsán sok ígéretes fiatal művészt ismerhettünk meg, akik közül Kutasi Csaba grafikus és festőművész lett a 2020-as év RIT ösztöndíjazottja. Csabáról egy bemutatkozó cikket olvashatnak az alábbi linken:

Bemutatkozik Kutasi Csaba a RIT 2020-as , második díjazottja

Kutasi Csaba-Ösztöndíjas, a RIT 2020-as Téli Tárlatán

Kutasi Csaba-2020 RIT Ösztöndíjasa, a RIT 2020-as Téli Tárlatán

Az ösztöndíj részét képezi:

  • Egyszeri pénzösszeg NETTÓ 10 000,00 UAH értékben.
  • A nyertes pályázó egy alkotással részt vehet a Társaság 2021-es Téli Tárlatán, melynek helyszíne a Boksay József Kárpátaljai Szépművészeti Múzeum.
  • Az alkotót bemutatjuk a RIT honlapján.
  • Egy áttört tölgyfa szobor-kisplasztika, amely egy építő elem-tégla mintájára készült. A fiatal művészek alkotó tevékenységének egyik fontos szerepére utalunk; hiszen ők azok az építő elemek, akik tovább építhetik kultúránkat és művészeti értékeinket. A szobor Kulin Ágnes tervei alapján készült és  Bíró Imre Nagydobronyi gravírozó mester által készült el.

A pályázathoz szükséges adatok:

  • Fényképes önéletrajz (minta letölthető a www.reveszimretarsasag.hu oldalról).
  • Digitális portfólió pdf formátumban, minimum 10, maximum 20 alkotással (az alábbi adatok feltüntetésével: cím, készítés dátuma, méretek, technika).
  • Ars poetica/ Alkotói hitvallás (maximum egy oldal).

Továbbá az ösztöndíjpályázat nyertese egy alkotása bekerül a RIT művészeti gyűjteményébe. Kérjük a pályázatában jelezze, melyik az az egy alkotás, amelyet felajánlana a Társaság gyűjteményébe.

 

Leadási határidő:

2021.11.03. 12:00 (közép-európai idő szerint)

A pályázati anyagokat az alábbi email címre várjuk: info@reveszimretarsasag.hu

A levél tárgya: RIT ösztöndíj 2021 (kérjük megjelőlni)

 

A pályázathoz szükséges formanyomtatvány ide kattintva letölthető

 

A korábbi évben beadott pályázat nem kizáró ok, így a korábbi évben pályázó művészek ismét jelentkezhetnek!

© 2018 rit.uz.hu - minden jog fenntartva
powered byForweb - Webáruház készítés